• Gray Instagram Icon

Laten we CONTACT houden...

2013-2020 proudly created by Monique Banning

@copyright | Monique Banning Fotografie

algemene voorwaarden & privacyverklaring

S C H O O L F O T O G R A F I E

 

Schoolfoto's, maar dan wel hele leuke! Want bij schoolfoto's komt al gauw het 

'standaard blauwe achtergrond-' of het 'lach maar zo onnatuurlijk mogelijk' gevoel naar boven.

Mijn doel is een mooi, ontspannen en tijdloos kinderportret, zonder teveel gedoe of gekke poses voor de camera.

WERKWIJZE

Wel hanteer ik een compleet eigen werkwijze, waarin het niet mijn doel is om zoveel mogelijk foto's te maken op 1 dag, maar vooral aandacht voor het kind. Veel kinderen in de onderbouw ervaren het vaak nog als spannend.

Omdat ik meerdere dagen aanwezig ben kunnen de afwezige kinderen ook altijd nog op een andere dag gefotografeerd worden.

Omdat ieder kind bij mij de aandacht krijgt die het nodig heeft plan ik verdeeld over meerdere dagen de shoots in. Vanuit ervaring weet ik dat het afhandelen van alle klassen binnen 1 dag behoorlijk hectisch kan verlopen en eveneens een impact heeft op het verloop van een reguliere schooldag.

Ik werk met een duidelijke planning, fotografeer een aantal groepen per dag en de kinderen zijn in groepjes van 4-5 een kwartiertje uit de groep. Een hulpouder begeleidt de groepjes van en naar de groep en verloopt in alle rust. De ouders kunnen vooraf middels de nieuwsbrief van school geïnformeerd worden over de dag(en) waarop hun kind(eren) gefotografeerd zal/ zullen worden.

Ik maak gebruik van digitale leerlingenlijsten, de juffen en meesters hoeven niks bij te houden.

De hulpouder ontvangt als dank de foto's van zijn/ haar kind(eren) van mij cadeau.

EN DAN...

Korte tijd na de shoots zal ik de inlogcodes bij de groepen afleveren, ouders kunnen inloggen en het gehele bestelproces verloopt online. Geen verspilling door foto's onnodig af te laten drukken, geen gedoe met betalingen via school.

De ouders kunnen online bekijken, bestellen en betalen, ze ontvangen binnen enkele dagen hun bestelling in hun brievenbus of de digitale bestanden in hun mailbox.

De school ontvangt alle foto's kosteloos voor het gebruik van de digitale schooldossiers